Villamosenergia ipari engedélyezés

A villamosenergia ipari hatáskörbe tartozó létesítmények, az erőművek, a villamos vezetékek és hálózatok, az átalakító és kapcsoló berendezések építés szempontjából sajátos építménynek számítanak, így építésük előtt villamosenergia-ipari építési engedély megkérése szükséges.

A Mannvit szakemberei számos esetben vettek rész villamosenergiaipari építmények tervezésében, engedélyezésében, leginkább a geotermikus energia, vagy más megújuló energiaforrások villamos energiává átalakítása érdekében. A létesítmények tervezésén túl Műszaki ellenőri jelenlétünkkel garantáljuk a megvalósulás magas minőségét, valamint műszaki támogatást nyújtunk a beüzemeléshez vagy használatbavételhez kapcsolódó engedélyezési eljárásokban.

Villamos Engedélyezés 2

Megbízóink számára vállaljuk a következő eljárások lefolytatását, a szükséges dokumentációk, engedélyes tervek elkészítését:

Erőművek esetében:

- Csatlakozási és hálózathasználati üzemviteli szerződés megkötésének műszaki támogatása valamennyi erőmű méret esetében;

- 50 kVA alatti teljesítmény teljesítményű Háztartási Méretű Kiserőmű (HMKE) létesítésének és csatlakoztatásának műszaki támogatása;

- 0,5 MW alatti teljesítményű erőmű esetében Erőművi építési engedélyezési eljárás lefolytatása;

- 0,5-50 MW közötti teljesítményű Kiserőmű esetében Erőművi építési engedélyezési eljárás lefolytatása és a Kiserőművi összevont engedély megszerzése;

- 50-500 MW közötti teljesítményű Erőmű esetében Erőművi építési engedélyezési eljárás lefolytatása és a Termelői Működési engedély megszerzése.

Erőművek tervezésén túl vállaljuk a kapcsolódó létesítmények, termelő- és magánvezetékek, egyéb kapcsoló és átalakító berendezések tervezését és engedélyeztetését.

Szakembereink rendelkeznek a tervezéshez és engedélyezéshez szükséges jogosultságokkal és tapasztalattal.