Távhő engedélyezés

A Távhő törvény értelmében a távhő termelése és szolgáltatása - teljesítményhatár nélkül - engedélyköteles tevékenység. A távhőtermelést vagy szolgáltatást nyújtó létesítmények sajátos építményeknek minősülnek, engedélyezésük speciális szabályok mentén történhet.

A Mannvit egyedülálló tapasztalattal rendelkezik geotermikus alapú távhő termelő létesítmények tervezésében és a kapcsolódó engedélyeztetési eljárások lefolytatásában. Szakértelmünkre és tapasztalatainkra alapozva az alábbi szolgáltatásokkal állunk Megbízóink rendelkezésére:

- 5 MW alatti távhőtermelő létesítmény esetében Egyszerűsített távhőtermelési működési engedély megszerzése;

- 5-50 MW közötti távhőtermelő létesítmény esetében Egyszerűsített távhőtermelési létesítési engedély, majd működési engedély megszerzése;

- 50 MW feletti távhőtermelő létesítmény esetében Távhőtermelési létesítési engedély, majd működési engedély megszerzése.

Távhő 2

A termelői kapacitás tervezésén-engedélyeztetésén túl mérnökeink nagy tapasztalattal rendelkeznek az elosztói hálózatok tervezésében, és a kapcsolódó engedélyezési eljárások lefolytatásában.

Az engedélyezési eljárások megindításához szüksége egyeztetési tárgyalásokon mérnökeink műszaki támogató szerepben vesznek részt, a kivitelezés során pedig Műszaki ellenőrként garantálják a minőségi munkavégzést, a tervek megvalósulását.

Szakembereink rendelkeznek a tervezéshez, engedélyezéshez és műszaki ellenőrzéshez szükséges jogosultságokkal és tapasztalattal.