Megújuló energetikai tanulmányok

Több, mint fél évszázados története alatt, a Mannvit a megújuló energiák és elsősorban a geotermikus energia hasznosításának világszinten elismert szakértőjévé vált.

A sikeres projekt megvalósítás a magas színvonalon végzett projekt előkészítésnél kezdődik. Valljuk, hogy naprakész információkat és évtizedes mérnöki tapasztalatainkat tartalmazó megvalósíthatósági tanulmányaink Megbízóink számára hasznos és értékes eszközök. Tanulmányaink a Mannvit több évtizedes gyakorlati tapasztalatain alapulnak, megalapozott útmutatásul szolgálnak a beruházási döntés meghozatalához.

Megújuló Tanulmány2

Megvalósíthatósági tanulmány keretében már a projekt indítása előtt részletesen feltárjuk a stratégiai, működtetési, műszaki, pénzügyi, társadalmi tényezőket és várható hatásokat, biztosítjuk a várható költségek naprakész átláthatóságát, a szakértői adatok áttekinthetőségét, a kockázatértékelést és a kockázatok mérséklésének lehetőségeit, valamint az alternatívák értékelését a beruházás minden szakaszában.

Megvalósíthatósági tanulmányainkban feltárjuk a megújuló technológiák (geotermia, napelem, napkollektor, szélerőmű, hőszivattyú stb.) hő- és villamos energiatermelési lehetőségeit, legyen szó akár ipari termelőüzemek, sportlétesítmények, kórházak, iroda- vagy lakóépületek fűtési vagy hűtési célú energiaellátásáról. Tanulmányainkban jellemzően a következő tartalmi elemeket vizsgáljuk:

- Megújuló energiaforrás rendelkezésre állásának és kapacitásának vizsgálata

- Projektet befolyásoló környezeti tényezők

- Lokális energiapiac, igények

- Megújuló energia technológiák, előnyök, hátrányok

- Optimális technológia vagy technológia-mix kiválasztása, szcenárió elemzés

- Fenntarthatósági elemzés

- Jogi-engedélyezési háttér

- Ütemterv, fejlesztési lehetőségek

- Költségbecslés, finanszírozási lehetőségek

- Kockázatelemzés

Kapcsolat

Péter Gyöpös

Környezetvédelmi szakértő, Munkavédelmi szakmérnök

peterg@mannvit.hu; mannvit@mannvit.hu

06 1 8009660