Egészségügyi központ

A Reykavík Mosfellsbær városrészében található hat szintes épület fő funkcióját tekintve egészségügyi szolgáltatóközpont.

Az épület két fő részből áll. Egy kétszintes trapéz alaprajzú tömbből, amelyben egészségügyi központ és kiadó helyiségek találhatók, valamint egy négyszintes épületrészből, amely toronyként emelkedik ki a komplexumból és lakóházakként funkcionál.

Sunnukriki 2

A kétszintes egység főként az egészségügyi szolgáltatások ellátására készül, azaz gyógyszertárat és egyéb kereskedelmi egységeket tartalmaz, továbbá irodákat és egy egészségügyi szolgáltató helyiségeket foglal magába. Ezek alapterülete összesen 3500 m2.

Ebből a részből emelkedik ki az a négyszintes torony, ami apartman lakásoknak ad otthont, ezek összes alapterülete 900 m2. A lakótömb alatt a gépészeti helyiségeket magába foglaló pincerész található.

Szerkezetét tekintve az épületet monolit vasbeton falak és födémek alkotják, illetve pillérváz között kialakított előregyártott acél gerendákon fekvő körüreges feszített vasbeton pallók kombinációjából áll.

Épületgépészeti tervezőként a radiátoros fűtésrendszer, vízellátás csatornázás, légkezelős szellőztetés, valamint a lakóház részen tetőventilátoros elszívás tervezése volt a feladat. Emellett az épület alatti és épületen kívüli földben fektetett esővíz, szennyvíz, szivárgórendszer és parkoló vízelvezetés tervezése is a magyar irodában történt.

Feladataink

  • Tartószerkezeti tervezés
  • Gépészeti tervezés
2019-2020
Projekt időtartama
5000 m² 
Alapterület
Reykjavik
Helyszín