Egészségügyi központ

A Reykavik Mosfellsbær városrészében található 6 szintes épület fő funkcióját tekintve egészségügyi szolgáltató központ.

Az épület két fő részből áll. Egy 2 szintes trapéz alaprajzú tömbből, melyben egészségügyi központ és kiadó helyiségek találhatóak, valamint egy 4 szintes épületrészből, mely toronyként kiemelkedik az épületből és lakóházakként funkcionál majd.

A 2 szintes egység főként az egészségügyi szolgáltatások ellátására készül, azaz gyógyszertárat és egyéb kereskedelmi egységet tartalmaz, továbbá irodákat és egy egészségügyi szolgáltató egységet foglal magába. Ezek alapterülete összesen 3500 m2.

Ebből a részből emelkedik ki az a 4 szintes épületegység, ami apartman lakásoknak ad otthont, melyek összes alapterülete 900 m2. A lakótömb alatt a gépészeti helyiségeket magába foglaló pincerész található.

Szerkezetét tekintve az épületet monolit vasbeton falak és födémek alkotják, illetve pillérváz között kialakított előregyártott acél gerendákon fekvő körüreges feszített vasbeton pallók kombinációjából áll.

Épületgépészeti tervezőként a radiátoros fűtésrendszer, vízellátás csatornázás, légkezelős szellőztetés, valamint a lakóház részen tetőventilátoros elszívás tervezése volt a feladat. Továbbá az épület alatti és épületen kívüli földben fektetett esővíz, szennyvíz, szivárgórendszer és parkoló vízelvezetés tervezése is a magyar irodában történt.

Sunnukriki 2

Feladataink

  • Tartószerkezet tervezés
  • Gépészeti tervezés
2019-2020
Projekt időtartama
5000 m2 
Alapterület
Reykjavik
Helyszín