Klímaváltozás

klímaváltozásAz elmúlt években a Mannvit Engineering számos olyan projekten dolgozott, amely a közlekedés, a halászat és a hulladékkezelés üvegház gáz kibocsájtásának modellezését és előrejelzésével foglalkozott. Ezek a projektek magukban foglalták a környezeti előnyök és a műszaki költségek elemzését, mint például a hagyományos fosszilis üzemanyagok különböző megújuló üzemanyagokkal való helyettesítésének elemzését, stratégiai forgalomtervezést a gyalogos- és biciklisforgalom, illetve a tömegközlekedés használatának növelése érdekében. A Mannvit ezek mellett elemezte a környezeti előnyöket és a megújuló üzemanyagok termelésének költségét hulladékból, amelyet összehasonlított más, a hulladékkezelés során kibocsájtott üvegház gázok csökkentésének módjaival.

 

2008-ban és 2009-ben a Mannvit egy tanulmányt készített az Izlandi Környezetvédelmi Minisztérium számára különböző műszaki lépések költéségről, amelyek rövidtávon (2020) és hosszútávon (2050) csökkentenék a forgalom, a halászat és a hulladékkezelés üvegház-gázkibocsájtását. A költségeket az IPCC módszer alapján kerültek becslésre. A tanulmány eredményeit a minisztérium más szektorok eredményeivel együtt publikálta Izland első ilyen jellegű átfogó jelentésében. Az eredmények Izland napirendi pontjainak egy részét fogják képezni az elkövetkező UN klímaváltozási konferencián Koppenhágában.


A Mannvit számos területen készített már előrejelzéseket üvegház gázok kibocsájtásáról Izlandi önkormányzatoknak. A Mannvit volt Reykjavík városának a tanácsadója az újonnan kiadott levegőminőségi  és klíma program pontjainak kidolgozásában.

 

Kiadvány:

klímaváltozás