Biogáz és bioüzemanyagok

 

 

A Mannvit Engineering a megújuló energia elkötelezettjeként széleskörű tapasztalattal rendelkezik a bioüzemanyagok, különösen a biometán, a biodízel és a bioetanol előállítás területein.  Tapasztalt szakembereink folyamattervezési, mérnöki tanácsadói és tervezési szolgáltatásokat nyújtanak a bioüzemanyag előállítás területén, továbbá ügyfeleinkkel együtt dolgozva bioüzemanyagok előállításához terveznek folyamat megoldásokat. Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk kulcsrakész létesítmények megvalósítására vagy igény esetén az Ön cégének saját erőforrás kiegészítésére a projekt teljes élettartama alatt.

 

Főként folyamattervezési csomagok kidolgozását célozzuk a biomassza hasznosítással és a megújuló energiával kapcsolatos projektekhez. Fő erősségeink a vegyészet, a biotechnológia, a fermentáció, a nyersanyagok kezelése és előkészítése, előkezelés, az enzimes és a termokémiai hidrolízis, a sterilizáció, a szilárd anyagok szétválasztása, a desztilláció, a lepárlás és a termékek finomítása. Ezek az erősségek magukba foglalják az általános vegyi és biotechnológiai ipari folyamatokkal kapcsolatos műveleteket.


Depóniagáz és biometán

A Mannvit számos biometán előállításával és hasznosításával kapcsolatos projekten dolgozott már. Jelenleg az Akureyri Egyetemmel együttműködésben egy új, a biometán előállítás során használt anaerob rendszerek hatékonyságát növelő eljáráson dolgozik.

 
Biodízel

A Mannvit Engineering élen járó az izlandi biodízel előállításban és jelenleg egy 450 t/év kapacitású biodízel üzem tervezésén dolgozik, amely alapanyagként hulladék növényi olajat és állati eredetű zsírt használ majd.

 

Bioetanol
A Mannvit jelenleg két bioetanol kutatási és fejlesztési projekten dolgozik az Akureyri Egyetemmel és más résztvevőkkel együttműködésben, illetve egy olyan próbaüzemet tervez, amely lignocellulóz alapú biomasszából állít elő bioetanolt.


Metanol

A Mannvit a Carbon Recycling International szervezettel együttműködésben egy olyan üzem tervezésén dolgozik, amely széndioxidból metanolt állít elő.  A Mannvit fogja felügyelni és ellenőrizni az első, CO2-ból folyékony üzemanyagot előállító üzem tervezését, valamint a beszerzés és a kivitelezés lebonyolítását. Ez az üzem csökkenti majd Izland üzemanyag függőségét, hiszen szigetország lévén drága importált üzemanyagra van szüksége a közlekedéshez.

 

  

 

 

Kiadvány:


megújuló üzemanyagok

 

További információ:

Sig. Lárus Hólm

A Mannvit Kft. ügyvezető igazgatója
 


 
Email küldése